Cursussen

Zwangerschapscursussen

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert in 2013 voor aanstaande ouders voorlichtingsavonden over zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Dit doen we in samenwerking met de regionale ziekenhuizen en de verloskundigen.  Om goed voorbereid op de kraamtijd te zijn, adviseren we je tussen de 5de t/m de 7de zwangerschapsmaand de informatiebijeenkomst voor aanstaande ouders te bezoeken. De bijeenkomsten vinden plaats in het CJG Hoogezand-Sappemeer.

2e cursus 4, 11, 18, 25 juni  en 2 juli

Voor meer informatie en inschrijving Kraamzorg Het Groene Kruis 050 3666422 Zie ook: www.kraamzorghetgroenekruis.nl/voorlichting/aanstaande-oudervoorlichting

De CJG’s in de stad en de provincie Groningen werken allemaal samen met Kraamzorg HGK.  In veel CJG’s is elke maand een kraamverzorgende aanwezig tijdens het inloopspreekuur kraamzorg.  Hier kunnen aanstaande ouders met hun vragen over de kraamtijd  terecht.

Kraamzorg HGK organiseert ook leuke en leerzame cursussen. De O Wee!-zwangerschapscursus bijvoorbeeld, Babymassage en Hond in Huis & Baby op Komst. De cursussen worden o.a. bij diverse CJG’s gegeven. Kijk voor meer informatie over het cursusaanbod van Kraamzorg HGK op http://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/cursussen of download de pdf-bestanden van de flyers.

In de agenda http://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/activiteiten kun je zien of en waar er binnenkort bij jou in de buurt een voorlichting of cursus gegeven wordt. Je kunt je opgeven via de website van Kraamzorg HGK of via de Klantenservice: 050 – 366 64 22.

Cursus Babymassage – samen (leren) genieten!

Op maandagavond 27 mei start Kraamzorg Het Groene Kruis met de cursus Babymassage in het CJG Hoogezand. De cursus babymassage bestaat uit 4 lessen van 1 ½ uur.

De eerste les legt de docent het verloop van de cursus uit en maakt ze een begin met de babymassage. Ze start met de teentjes, voetjes en beentjes. Omdat je baby nog niet in staat is lang wakker te blijven en nog moeite heeft al die prikkels te verwerken, is dat in de eerste les ook meer dan voldoende. Onder het genot van een kopje thee of koffie kun je vervolgens je ervaringen bespreken met je medecursisten en vragen stellen aan de docent. Meestal is de baby ondertussen in slaap gevallen en voor je het weet zijn de 1 ½ uur voorbij. De docent geeft het advies mee om thuis in alle rust met je baby te oefenen waardoor je even alleen aandacht hebt voor elkaar.  De daarop volgende lessen herhaalt de docent de voorgaande lessen en voegt telkens een onderdeel toe zoals armpjes, handjes, rug en buik en als laatste het gezichtje. De baby’s vinden dit heerlijk en je ziet ze genieten. De laatste les sluit de docent af met het emmeren van de baby in de Tummytub.

Opgave

Je kunt jou en je baby voor deze cursus opgeven via de Klantenservice van Kraamzorg Het Groene Kruis, tel. 050 – 366 64 22. Deelname kost € 75,--. De cursus vindt ’s avonds plaats van 19.00 – 20.30 uur. De cursus start dus op 27 mei, de drie vervolgavonden zijn op 3 juni, 10 juni en 17 juni.

Kijk voor verdere informatie op www.kraamzorghetgroenekruis.nl

 

© 2017 CJG Hoogezand-Sappemeer