Spel en sport voor kinderen

Voor kinderen zijn er veel mogelijkheden om te gaan sporten. Als je je kind al vroeg laat kennismaken met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft je kind de rest van zijn leven plezier van.

Sporten is goed voor zijn gezondheid. En als je kind bij een sportclub gaat, ook goed voor zijn sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf 4 jaar kun je je kind al kennis laten maken met verschillende sporten. Je kunt je kind inschrijven bij een sportvereniging, maar ook buurthuizen en (brede) scholen organiseren na school sportactiviteiten. Bij sommige verenigingen kan je kleuter al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden.

Rond 8 jaar kiest je kind meestal zelf voor een bepaalde sport, maar sommige kinderen hebben al jonger een duidelijke voorkeur.

Spel

Soms speelt je kind in z'n eentje, soms met jou of met andere kinderen. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Veel kinderen vinden het fijn om buiten te spelen!

Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later. Spelen is goed voor het lichaam, het verstand en de taal. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waar je je aan hoort te houden. Ze leren hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

 

Feedback geven op dit artikel.
© 2017 CJG Hoogezand-Sappemeer